Web Analytics

Linkbuilding

Linkbuilding

Het belang van linkbuildingAls je nieuw bent in de wereld van SEO, heb je misschien wel de term "linkbuilding" horen rondstrooien, maar niet echt begrepen wat het betekende. Eenvoudig gezegd is linkbuilding het proces om andere websites zover te krijgen dat ze teruglinken naar jouw website. Maar waarom is dat belangrijk? Blijf lezen om daar achter te komen.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom linkbuilding zo belangrijk is. Ten eerste zijn links als stemmen.

Hoe meer stemmen (links) je website heeft, hoe populairder hij is in de ogen van zoekmachines als Google. En omdat Google zijn gebruikers de best mogelijke resultaten wil leveren, zal het websites hoger in de zoekresultaten plaatsen als ze populair zijn. Dat is waar linkbuilding om de hoek komt kijken - door het aantal links dat naar je website verwijst te verhogen, kun je de populariteit van je website verhogen en daarmee de positie ervan in de zoekresultaten. Ten tweede zijn links een geweldige manier om verkeer naar je website te leiden. Als iemand op een link klikt die hem naar jouw website brengt, heet dat verwijzingsverkeer. Verwijzingsverkeer is een van de beste kwaliteit verkeer die je kunt krijgen, omdat het betekent dat iemand genoeg geïnteresseerd was in wat je te zeggen had dat ze doorklikten naar je site. Linkbuilding kan je helpen meer verwijzingsverkeer te krijgen door het aantal en de kwaliteit van de links die naar je website verwijzen te verhogen

ConclusieLinkbuilding is een belangrijk onderdeel van elke SEO-strategie omdat het helpt de populariteit van je website te vergroten en verwijzingsverkeer aan te drijven. Als je net begint met SEO, neem dan zeker linkbuilding op in je plannen. En als je hulp nodig hebt om te beginnen, neem dan contact op met Metric Marketing - we helpen je graag!

Link toevoegen

Link toevoegen